Blogg Från Köket

8 November 2016

Jultider Julbak Julpyssel och Julpaket!!

Vi kommer i dagarna packa o slå in roliga o goda julpaket för er att inhandla till era nära och kära som gillar mat. Håll utkik! Snart läggs det upp en bild…

blog

21 August 2016

Nya Öppettider

Kära gäster,
vi har ändrat våra öppettider så att vi kan fortsätta ge er det bästa köket kan erbjuda med målsättning att göra allt precis som vi alltid gjort sedan vi startade 1975 det vill säga servera koreansk mat som är lagad av oss i familjen med samma recept och lika höga standard. Att driva en familjeägd liten kvarterskrog kan många gånger utav hög arbetstakt och intensiva krävande perioder vara uttömmande. Boo Mee Ja (mamma) som startade restaurangen är varje morgon i köket med oss för att kontrollera, smaka allt som har med maten att göra och peppa personalen. Kee Sun (moster aka Imo) är självklart på restaurangen varje dag både i köket och i matsalen för att se till att allt rullar på som det ska även om hon numera håller till mer i köket. Min syster Byung-Hi alltid käck och redo att tackla lunchrusherna bland alla glada hungriga gäster som ska hinna äta på kort tid står tillsammans med sin man Sunil och sköter allt i matsalen. Själv leder jag köket med våra medarbetare som varit hos oss i familjen i flera år och lagar min mammas mat tillsammans med mig precis så som min mormor lärt oss. Oerhört dedikerade matglada människor som varje dag gör oss starkare i tron om att vi gjort något rätt. Alla är välkomna att upptäcka koreanskt mat och vår mormor, mamma, moster Imo, syster Byung-Hi, svåger Sunil lägger ned all sin kärlek och kraft att se till att ni får en genuin koreansk hemlagad måltid från Restaurang Arirang. För att arbeta med sund själ (och ge mer uppmärksamhet som kim chin kräver) vill vi nu minska middagsserveringen med en kväll i veckan dvs tisdagskvällarna. Vi kommer att jobba i köket som vanligt med andra förberedelser för veckan men låta gästerna hämta matlådor istället för att kunna avnjuta maten i matsalen. Som sagt, allt för att fortfarande ha kvar samma glädje, intensitet och driv för att kunna erbjuda er mera och bättre.

Välkomna!

Uncategorized

29 April 2015

Tack till alla våra fina och trogna gäster genom åren!

Uncategorized

19 March 2015

Urban Deli på Nytorget gillar våra såser och Kim Chi!

Det är jätteroligt att få husera hos Urban Deli på Nytorget med vår egen hylla som installerades imorse. Alla våra storsäljare med bl.a två sorters kim chi finns nu att inhandla hos dem. Vi kommer att dema med smakprover nu på lördag den 21/3 från kl.12:00 till 16:00 så ni är välkomna att titta förbi. Det kommer bjudas på lite grillat, lite syrat och lite starkt! Tack alla på Urban Deli som ställt upp med er tid, plats och framförallt tagit emot oss med så mycket värme. Kärlek till er.

Uncategorized

IMG_3427

8 January 2015

Vi öppnar för 2015

Idag öppnar vi restaurangen med ny inspiration och ett nytt år. Vi hoppas att ni har fått en god jul. 2015 kommer att bli ett nytt spännande år.

Uncategorized

2 October 2014

Arirang på en visit hos Ica Maxi Nacka

Idag kommer vi att bjuda på smakprover från vårt koreanska kök från kl.11:00-19:00 ute hos Ica Maxi Nacka. Vi kommer att presentera vår egen hemmakryddade koreanska sojasås, Arirangsåsen. Självklart bjuder vi på vår färska mjölksyrade kim chi (så långt det räcker…) så att alla får smaka på den ”levande” matkulturen med hälsoeffekterna. Vi hoppas vi syns där!

Uncategorized

IMG_5867

25 June 2014

Våra hemgjorda såser i butikerna…

Vad roligt att vi idag levererar vår första beställning av Arirangsåserna till Wasahallen i vasastan. Det är en jättefin livsmedelsbutik med hyllorna vackert dekorerat med goda och framförallt aktuella varor. Leslies ”kryddhylla” är unik och oerhört aptitretande på så sätt att den lockar till att laga mat från hela världen. Jättekul att vi får vara just i deras butik! Även kim chi kommer att finnas i kyldisken. Hurra för mera färsk och levande mat!

Uncategorized

IMG_5167

6 June 2014

Arirang Express – vad är det?

IMG_5167

Arirang Express – Spännande luncher att ta med

Ibland på luncherna bildas kö på Arirang. Självklart är vi glada att så många vill komma, men det känns också tråkigt att inte ha plats för er alla. Därför börjar vi med Arirang Express: snabba, varma ibland kalla rätter du köper och tar med, från klockan 11 tisdag-fredag. Dessutom tar vi ofta chansen att prova nya smaker och idéer. Berätta gärna vad du tycker. Smaklig måltid!

Byung-Hi och Byung-Soon

Uncategorized

3 June 2014

Arirang Express

Idag blir det grillad stekfläsk med tofu,potatis, spenat, sojabönor och lite grönt. Det är kryddat och marinerat med Ingefära,vitlök, go choo jang sås (koreansk fermeneterad chilisås), soja och sesamolja. Yum!

Uncategorized

28 May 2014

Ny lunchlåda!

En lättare (också billigare) lunch för sommaren då det varma vädret inspirerar oss till andra rätter än klassiska bibimbapen. Lådan är fylld med olika rätter olika dagar. Idag är det sallad med ångad lax, spenat och gröna sojabönor med färsk ingefära dressing. Vi gör en begränsad mängd och det är först till kvarn som gäller. Välkomna!

 

Uncategorized