Middag

Middag på Arirang serveras onsdag till lördag mellan 17.00 och 22.00.
Kvällstid erbjuder vi även alltid avhämtning från vår Middag take away meny, se vidare under TAKE AWAY.

Förrätter / Vid sidan om

I Korea har vi egentligen inte förrätter. Vi har ofta bråttom, 
”palli-palli” (skynda-skynda) så därför finns det alltid färdiga
tilltugg att äta i väntan på huvudrätten, som läckra marinerade
grönsaker, klara att ställa fram.

Kim chi – 50

Familjens mjölksyrade kinakål på koreansk chili

Rättika Kim chi – 50

Chilimarinerad och syrad rättika

Zapche – 48

Glasnudlar på sötpotatis i soja med strimlade grönsaker

Sookju Namul – 42

Sesammarinerade böngroddar

Oi Namul – 42

Kryddmarinerad gurka

EN KRUKA SALLADSBLAD – 58

Krispiga salladsblad till att rulla in BBQ eller kyckling

Namul Set – 232

Arirangs urval av kvällens marinerade grönsaker

Kim chi chun – 99

Kim chi-plättar med bläckfisk och purjolök

Nok doo Chun – 97

Små mungbönsplättar med vitlök och purjolök helt glutenfria

Mandoo – 99

Små stekta fläskköttfyllda knyt som fortfarande görs av familjen själva

Yuk hoe – 125

Koreansk råbiff kryddad med sesamolja och färsk ingefära på en bädd av strimlat päron med äggula toppat med pinjenötter – paradrätt sedan 1980

Ojingo Mochim – 97

Bläckfisktub strimlad med koreansk chilidressing och gurka

Shigumchi chun – 97

Spenatplättar kryddade med vitlök


 

Huvudrätter

Vi har kombinerat ihop huvudrätterna med utvalda Namul, våra heminlagda och marinerade grönsaker, som ger en smaklig helhetsupplevelse. Självklart kan du välja att beställa huvudrätten med eller utan Namul.

Kalbi – 220/273*

Grillade kryddmarinerade tjocka revbensspjäll från Rocklunda Gård på koreanskt vis

Bulgogi – 236/289*

Grillade skivor av lövbiff från svenska gårdar marinerat i färsk vitlök och koreansk soja med sesamolja

Kyckling Kalbi – 215/268*

Grillad fransk majskyckling lårfilé marinerade i söt soja, vitlök och svart sojabönskrydda

Gori Gom Tang – 215/268*

Klassisk koreansk klar oxsvanssoppa serveras med ris och kimchi

Kyckling Katzu – 215/268*

Krispig kycklingfilé med söt kryddig sojasås – Katzu dipsås

Samgyupsal – 220/273*

Chilimarinerade och grillade tunna skivor sidfläsk från Rocklunda Gård serveras med salladswrap/blad

* med namul

Bibimbap – 226/278*

Valfri Bibimbap; biff, kyckling eller vegetarisk, tillsammans med marinerade grönsaker på risbädd och ett stekt ägg på toppen. Serveras med Arirangs hemma-kryddade starka Gochoo-jangsås.

Kyckling Bokkum – 210/263*

Wokad kycklingfilé och grönsaker i söt stark rödpepparsås med vitlök och ingefära

Ojingo Bokkum – 210/263*

Wokad bläckfisktub och grönsaker i söt stark rödpepparsås med vitlök och ingefära

Kim chi Bokkum – 237/288*

Wokad mjölksyrad Kim Chi med flåskkarré från Rocklunda Gård med sesamolja

Kimchi Tjige – 215/268*

Stark soppa med mjölksyrad Kim Chi, flåskkarré från Rocklunda Gård och ekologisk tofu (20 min)


 

ARIRANG Korean BBQ

Att grilla direkt vid bordet ger en uppsluppen och intim känsla. Beställ gärna in våra krispiga salladsblad för att rulla in det grillade köttet i. Tillsammans med den kryddiga såsen bildas en perfekt harmoni av syra, sötma och sting.

NAMUL SET, BULGOGI & ENTRECÔTE – 384/pp

Nötkött marinerat i soya och färsk vitlök jämte tunna skivor av entrecôte som grillas vid bordet
Minst 2 personer.

EN KRUKA SALLADSBLAD – 58

Krispiga salladsblad till att rulla in BBQ eller kyckling


 

Efterrätter

Som i Korea rekommenderar vi att avsluta med lite friska och söta smaker. Det balanserar upp syran, sältan och kryddningen samt ger en mjuk avrundning på måltiden.

CHOKLADTRYFFEL – 30/st

Våra egna hemmagjorda Valrhona-tryfflar

Liten Mjuk Glassbakelse – 45

Vår variant av den traditionella koreanska riskakan, Tteok. En härlig glassbakelse bestående av krämig glass omsluten av ett mjukt lager riskaka.

ÄPPEL-FRITTER – 85

Äppel-fritter med vaniljglass och söt ingefärssås