Såser

Våra egna såser säljs idag på Ica Maxi Nacka, Wasahallen, Matpressen, Ica Esplanad, Urban Deli, Ica Liljeholmen och på restaurangen. I Korea smaksätter vi genom att marinera och doppa. Köp hem eller ge bort en liten bit av Korea.

Arirangs såstips

Vi har testat fram och kombinerat våra såser ihop med olika råvaror sedan 1975 i jakt på den perfekta smakupplevelsen. Följ bara tipsen eller lägg till dina egna favoritingredienser för att skapa din egen koreanska paradrätt.

Nudelsås soja

Soja-sesammarinad till glasnudlar. Kan användas direkt. Kött/kyckling 1. Strimla kött eller kyckling tunt. Strimla även purjolök, paprika och morötter, eller andra grönsaker. Rör ned en skvätt matolja. 2. Stek köttet eller kycklingen, lägg i de råa grönsakerna mot slutet. 3. Koka glasnudlarna enligt recept, sila och blanda i marinaden. Vänd ned kött och grönsaker. Låt dra i ca 10 min. Vegetariskt 1. Strimla svamp, purjolök, paprika och morötter. 2. Stek grönsakerna i lite matolja. 3. Koka glasnudlarna enligt recept, sila och blanda i marinaden. Vänd ned grönsakerna. Låt dra i ca 10 min.

arirang soja

Koreansk soja som vi kryddat med vitlök, sesam och peppar. Såsen som ger allt lite mer smak. Kan användas direkt. Kött/kyckling Stek eller grilla tunna skivor nötkött hastigt. Blanda försiktigt ned Arirangsås efter smak. Du kan du lägga till lite lök plus andra grönsaker och steka färdigt allt tillsammans. Fisk Stek eller ånga lax. Mot slutet lägger du till riven ingefära och häller över lite Arirangsås. Stek färdigt 2–3 minuter till. Vegetarisk – Supergod dressing till sallader, speciellt till avocado och tomat. – Grilla aubergine- och zucchiniskivor. Vänd de färdiga grönsakerna i lite Arirangsås.

katzu dipsås

Söt, örtkryddig, lite fastare sås. Passar till allt panerat. Barnens favorit. Behöver inte värmas. Kyckling 1. Skär upp kycklingbröst i mindre bitar. 2. Panera först i mjöl sedan ägg och avsluta med panko- eller ströbröd. 3. Värm upp en större mängd matolja i stekpanna. Fritera kycklingen. Servera med Katzusås. Vegetarisk 1. Skär upp Zucchini, morötter och aubergine i stavar. 2. Panera först i mjöl sedan ägg och avsluta med panko- eller ströbröd. 3. Värm upp en större mängd matolja i stekpanna och fritera stavarna. Servera med Katzusås. Vårt hemliga tips: Jättegod sås till pyttipanna.

arirang sesam

Vi använder sesamolja som en krydda. Den tillför en mjuk nötig och lätt rostad ton. Den sesamolja vi använder är en ”blendad” olja, 60% sojabönsolja och 40% sesamolja.

Gochoo Jang

Chilipasta baserad på lagrade sojabönor. Ger en rundare, lite starkare smak. Använd den till allt som du önskar lite hett. Färdig att använda. Kött – Blanda Gochoojangsås med Arirangsås. Prova hur stark du vill ha den. Riv i lite färsk ingefära. Gillar du en smula sötma, blanda i lite socker eller honung. – Passar bra att marinera fläskkött med, som t ex revbenspjäll. Grilla spjäll i ugnen på 150 grader ca 30–40 min. Pensla på extra marinad då och då. Servera med ris eller salladsblad. Vegetarisk – Passar att blanda i grönsakssoppor mot slutet, gott i både matigare och tunnare soppor. – Pensla över tofubitar och grilla i ugnen med lite sesamolja eller olivolja. – Supergod dipp till gurka och morot.

Bokkum

Vår speciella woksås. En stark chilisås med vitlök och ingefära. Värms med rätten. Kött/kyckling 1. Strimla köttet/kycklingen. Strimla dina favorit-grönsaker eller använd färdig frysblandning. Vi rekommenderar zucchini, morötter, broccoli, lök, purjolök och kål (kina- eller vitkål). 2. Woka eller stek köttet/kycklingen hastigt på hög värme. Lägg till grönsakerna mot slutet och Bokkum såsen i den allra sista minuten. 1 matsked per person. Vegetarisk 1. Strimla dina favoritgrönsaker eller använda färdig frysblandning. Med lite tofu i blir det extra gott. 2. Woka eller stek grönsakerna hastigt på hög värme. Lägg till Bokkumsåsen i den allra sista minuten. 1 matsked per person. Extratips: Väldigt god till bläckfisk. Fungerar även som stark chilibas till soppor.

Kimchi

Kimchi är en utav det viktigaste tillbehören i det koreanska köket. Det är en mjölksyrad och chilimarinerad grönsak. Vi gör vår på salladskål som lagrat i ca. 10 dagar. Kim chi passar till alla rätter.